Italiensk vegetarisk färsragu med linguine och parmesan
Laktosfri
Vegetariskt

Italiensk vegetarisk färsragu med linguine och parmesan

Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Blekselleri
50 g
(Selleri)
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Linguine
200 g
(Vete)
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 732 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 94 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Hacka gul lök. Skala morot. Tärna morot och blekselleri. Hacka röd chili, ta bort kärnorna för mindre hetta. 
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs vegetarisk färs och gul lök ca 3 min. Tillsätt blekselleri, morot, chili och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten, rödvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock, ca 10-15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tomat och lägg i en salladskål. Blanda ner ruccola. 
Blanda gärna den kokta pastan direkt i stekgrytan med ragun. Kan även serveras separat. 
Finriv parmesanost. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan. Servera med tomat- och ruccolasallad.
Smaklig måltid!