Belugataco med koriandersalsa och rostad majs
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Belugataco med koriandersalsa och rostad majs

3.69 (191)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • tomatpuré
  • salt
  • socker
  • vatten
  • ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • olja
Belugalinser
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Vatten
½ dl
Ättiksprit (12%)
½ msk
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Lime, skal
1 st
Röd chili
½-1 st
Koriander
20 g
Jalapeño
½-1 st
Avokado
1 st
Lime, saft
1 st
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Cocktailtomater
125 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 95 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att jalapeno och röd chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Spara 1/2 dl av kokvattnet när du häller av linserna.
Skiva rödlök tunt. Koka upp socker, vatten och ättiksprit i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner löken. Låt dra tills servering.  
Häll av majs. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva röd chili tunt och blanda med rostad majs och limeskal.
Finhacka koriander och jalapeño. Gröp ur avokado. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt pressad limesaft, pressad vitlök och salt. Mixa slätt med stavmixer. 
Blanda avhällda linser med sparat kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs. 
Kvarta cocktailtomat. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor. 
Servera tortillabröd fyllda med belugafärs, rostad majs, tomat, mixsallad och koriandersalsa.
Smaklig måltid!