Indisk köttfärsgryta med garam masala, basmatiris och yoghurt
Utan gluten

Indisk köttfärsgryta med garam masala, basmatiris och yoghurt

3.79 (146)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Garam masala
1 tsk
Curry
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
½ tsk
Basmatiris
125 g
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 579 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta gul lök och tärna tomat.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Krydda med salt, garam masala och curry. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner tärnad tomat.
Tärna gurka. Servera Indisk köttfärsgryta med basmatiris, gurka och matyoghurt.
Smaklig måltid!