Limekyckling med krispig sallad och ris
Laktosfri

Limekyckling med krispig sallad och ris

3.76 (460)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
Minutfilé
330 g
Lime
1 st
Socker
½ msk
Kinesisk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Olja
2 msk
Vatten
½ dl
Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Olja
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla minutfilé. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskalet i en bunke. Vispa ner socker, kinesisk soja, vatten, vitvinsvinäger, malen ingefära och pressad vitlök. Blanda ner kycklingen. Låt stå till punkt 4.
Skala kålrabbi med en vass kniv och skär i tunna stavar. Tärna gurka. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, lite neutral olja, sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av limen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Plocka upp kycklingen från marinaden (men spara marinaden) och stek kycklingen ca 3 min.
Häll på marinaden och vatten. Låt sjuda ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
Servera limekyckling med nykokt ris, krispig sallad och limeklyftor. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!