ViktVäktarna
Fisktacos med rostad majssalsa, lime och koriander
3.22 (186)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Lime, limeskal + limesaft
½ st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Koriander
10 g
Majs, (160 g)
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Matyoghurt
½ dl
Salt
Lime, limesaft
½ st
Tortillabröd
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points per styck.
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Lägg torskfilé i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka röd chili. Lägg limeskal, röd chili, pressad limesaft, socker och koriander i en mixerbunke. Mixa till en grov röra med stavmixer. Fördela ut över fisken och sätt in i mitten av ugnen tills den är klar, ca 15 min.
Häll av majs. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg.
Tärna tomat, finhacka rödlök, röd chili, vitlök och koriander (spara gärna några blad till servering). Lägg allt i en skål. Blanda ner den rostade majsen och matyoghurt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Lägg över i en handduk medan du värmer de andra.
Fyll de varma tortillabröden med rostad majssalsa och torsk.
Smaklig måltid!