Fisktacos med rostad majssalsa, lime och koriander

ViktVäktarna

Fisktacos med rostad majssalsa, lime och koriander

3.22 (186)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Lime, limeskal + limesaft
½ st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Koriander
10 g
Majs, (160 g)
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Lime, limesaft
½ st
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points per styck.

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
 Lägg torskfilé i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. 
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka röd chili. Lägg limeskal, röd chili, pressad limesaft, socker och koriander i en mixerbunke. Mixa till en grov röra med stavmixer. Fördela ut över fisken och sätt in i mitten av ugnen tills den är klar, ca 15 min.
 Häll av majs. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg.
Tärna tomat, finhacka rödlök, röd chili, vitlök och koriander (spara gärna några blad till servering). Lägg allt i en skål. Blanda ner den rostade majsen och matyoghurt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Lägg över i en handduk medan du värmer de andra. 
Fyll de varma tortillabröden med rostad majssalsa och torsk. 
Smaklig måltid!