Grillad chorizo med spansk bulgursallad, grillad paprika och rostad mandel
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Rökt chilimix
½ msk
Salt
1 krm
Bulgur
125 g
Mandelspån
25 g
Röd paprika
2 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Salt
Rödvinsvinäger
2 tsk
Svartpeppar
Chorizo
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 574 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill grilla, tänd grillen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt svalna lite.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Halvera röd paprika och plocka ur kärnhuset. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över paprikan och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, rökt chilikrydda och salt i en liten skål.
Skär den rostade paprikan i mindre bitar. Finstrimla rödlök och grovhacka bladpersilja.
Lägg kokt bulgur i en rymlig salladsskål tillsammans med paprika och rödlök. Blanda med rödvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Toppa med persilja och rostad mandel.
Grilla (i grillpanna) eller stek chorizo ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera nygrillad chorizo med spansk bulgursallad och chili- och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!