Pulled chicken tortilla med redslaw och rostad majs
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- kycklingbuljong
- ketchup
- olja
- tomatpuré
- flytande honung
- rödvinsvinäger
- sambal oelek
- svartpeppar
- salt
- vitvinsvinäger
Kycklingfilé
300 g
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Ketchup
2 msk
Japansk soja
1 msk
Olja
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Flytande honung
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Rödkål
200 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Dijonsenap
½ msk
Matyoghurt
½ dl
Majs
½ förp
Olja
Spiskummin
1 krm
Salt
Tortillabröd
½ förp
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 649 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg kycklingfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 17 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på en tallrik och dra sönder den med två gafflar.
Lägg ketchup i en liten kastrull. Rör ner japansk soja, neutral olja, tomatpuré, flytande honung, rödvinsvinäger, spiskummin, sambal oelek, pressad vitlök och nymald svartpeppar. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda såsen med pulled chicken.
Finstrimla rödkål och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger, dijonsenap och matyoghurt.
Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek majs, spiskummin och lite salt ca 3 min på hög värme. Torka ur och spara pannan.
Skiva salladslök fint. Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med pulled chicken, redslaw, rostad majs och salladslök.
Smaklig måltid!