Utan gluten
Kycklingschnitzel med gremolata och ruccolayoghurt
4.16 (239)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- ströbröd
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Ruccola
15 g
Vitlök
1 klyfta
Ruccola
15 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Olivolja
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 520 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda potatis, lite olivolja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Skiva bananschalottenlök och tomat. Skölj romansalladen och riv bladen i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka ruccola. Blanda allt direkt på skärbrädan med pressad vitlök och spara till punkt 6.
Grovhacka ruccola och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och chili flakes.
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ut lite ströbröd på en tallrik och vänd runt kycklingen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö gremolatan över schnitzlarna.
Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med gremolata, sallad, ruccolayoghurt, rostad potatis och citronklyftor.
Smaklig måltid!