Laktosfri
Kolja med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör
3.89 (476)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- sambal oelek
- socker
- vitvinsvinäger
- smör
- olja
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
1 msk
Sesamfrön
1 msk
Smör
25 g
Japansk soja
1 msk
Koljafilé
300 g
Salt
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 582 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär gurka i bitar och skiva rödlök. Lägg i en skål och blanda ner salt, sambal oelek, socker, vitvinsvinäger och sesamolja.
Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål och blanda ner japansk soja.
Skär kolja i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Strö sesamfrön över gurksalladen och servera med stekt kolja, brynt smör- och sojadressing och jasminris.
Smaklig måltid!