Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad
Laktosfri

Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad

4.09 (520)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • svartpeppar
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Rött äpple
1 st
Vatten
1 dl
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Svartpeppar
Risnudlar
½ förp
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 663 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
 Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
Grovriv äpple. Blanda äpple, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sesamolja i en bunke. 
 Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärsen tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner woksåsen. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Bryt blad från romansallad och lägg på ett fat.
Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!