Dheligryta med kyckling, selleri och gult ris

Dheligryta med kyckling, selleri och gult ris

4.15 (285)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Basmatiris
125 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Butter chicken paste
½-1 förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Butter chicken paste är het så smaka dig fram till lagom styrka!

Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk. 
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och smulad kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp lite mer smör i den använda grytan och fräs paprika och lök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt butter chicken paste, vispgrädde och vatten. Låt puttra ca 2 min. 
Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera dheligryta med gult ris. 
Smaklig måltid!