Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Olja
1 tsk
Nötfärs, 5%
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 msk
Chili flakes
2 krm
Casarecce
125 g
Tomat
1 st
Riven mozzarella
25 g
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka casarecce någon minut kortare än angivet på förpackningen.
Skala morot. Grovriv gul lök och morot. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt lök, morot, krossade tomater, pressad vitlök, grönsaksbuljong, tomatpuré, oregano och chili flakes (efter egen smak). Låt puttra under lock, ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomat i skivor. Lägg nötfärsragu i en ugnsform och blanda ner avhälld casarecce. Lägg på skivad tomat. Toppa med riven mozzarella och gratinera i mitten av ugnen ca 10 min eller tills den fått fin färg.
Servera pastagratäng med mixsallad.
Smaklig måltid!