Linguine di melanzane med halloumigremolata
Vegetariskt

Linguine di melanzane med halloumigremolata

3.96 (77)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • balsamvinäger
  • socker
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 839 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär aubergine i små tärningar. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek auberginen ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av olivoljan, pressad vitlök och chili flakes. Fräs ytterligare ca 1 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, balsamvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong i grytan. Sjud under lock ca 10 min.
Tärna halloumi smått. Finhacka bladpersilja. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min, tills den har fått fin färg. Lägg i en skål och blanda med persilja, citronskal och pressad saft från halva citronen.
 Vänd ner nykokt pasta i auberginesåsen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Servera linguine di melanzane toppad med halloumigremolata.
Smaklig måltid!