Vegetariskt
Linguine di melanzane med halloumigremolata
3.96 (77)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- balsamvinäger
- socker
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Linguine
200 g
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Halloumi
200 g
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 839 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 90 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär aubergine i små tärningar. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek auberginen ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av olivoljan, pressad vitlök och chili flakes. Fräs ytterligare ca 1 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, balsamvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong i grytan. Sjud under lock ca 10 min.
Tärna halloumi smått. Finhacka bladpersilja. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min, tills den har fått fin färg. Lägg i en skål och blanda med persilja, citronskal och pressad saft från halva citronen.
Vänd ner nykokt pasta i auberginesåsen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Servera linguine di melanzane toppad med halloumigremolata.
Smaklig måltid!