Salsicciabiffar med parmesanpommes, caesaryoghurt och timjandressad spetskål

Salsicciabiffar med parmesanpommes

caesaryoghurt och timjandressad spetskål
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • olja
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Spetskål
200 g
Timjan
10 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
2 ½ msk
(Mjölk)
Salt
½ krm
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 723 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär bakpotatis i pommesfrites formade bitar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och torka eventuellt med en kökshandduk. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med riven parmesan, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, blanda runt efter halva tiden.
 Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
 Blanda matyoghurt, riven parmesan, pressad vitlök, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finstrimla spetskål och repa timjan (dra av bladen). Blanda allt i en salladsskål och pressa över citronsaft. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda runt. 
Servera salsicciabiffar med parmesanpommes, citron- och timjandressad spetskål och caesaryoghurt.
Smaklig måltid!