Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad
Utan gluten

Tacostekt fläskkotlett med pico de gallosallad

Rätten saknar betyg
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • olivolja
Matyoghurt
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
2 krm
Fläskkotlett
300 g
Linas tre kryddor
ca 2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 579 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär tomat i grova bitar. Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. 
 Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
 Lägg tomat och rödlök i en salladskål. Blanda med vitvinsvinäger, sambal oelek (efter egen smak) och salt. Grovhacka koriander och blanda ner i salladsskålen vid servering.
Gnid in Linas tre kryddor, salt och nymald svartpeppar på fläskkotletterna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tacosekt fläskkotlett med pico de gallosallad, vitlöksyoghurt och ris.
Smaklig måltid!