ViktVäktarna
13
Points®värde per portion
Citronpanerade fiskpinnar med parmesan, potatismos och dillsås
4.19 (183)
Under 40 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- ägg
- flytande margarin
- lättmjölk
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Sejrygg
300 g
Salt
2 krm
Citron, (skal)
1 st
Panko
¾ dl
Parmesanost, (15 g)
¾ bit
Ägg
1 st
Flytande margarin
½ msk
Mospotatis
400 g
Lättmjölk
½ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Morot
2 st
Citron, (klyftor)
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovhacka dill. Blanda matyoghurt och dill i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ställ kallt till servering.
Dela sejrygg i mindre bitar. Krydda med salt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Blanda ihop panko, riven parmesan och rivet citronskal på en tallrik. Vispa upp ägg i en skål.
Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllenbruna, ca 3 min per sida.
Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och riv morötterna och klyfta den använda citronen.
Servera fiskpinnarna med potatismos, dillsås, rivna morötter och citronklyftor.
Smaklig måltid!