Island stew med sötpotatis, lime och crunchy corn topping

Karibien

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Island stew med sötpotatis, lime och crunchy corn topping

4.13 (511)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Vitlök
    • olivolja
    • vatten
    • grönsaksbuljong
    • salt
    • svartpeppar
    • bakplåtspapper
    Gul lök
    1 st
    Sötpotatis
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Vitlök
    1 klyfta
    Små vita bönor
    ½ förp
    Olivolja
    1 msk
    Curry
    1 tsk
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    2 ½ dl
    Grönsaksbuljong
    ½ tärning
    Babyspenat
    30 g
    Lime, saft
    1 st
    Salt
    ¼ tsk
    Svartpeppar
    Svarta bönor
    1 förp
    Majs
    1 förp
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Koriander
    20 g
    Röd chili
    ½-1 st
    Nachochips
    50 g
    Lime, skal
    1 st
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 614 kcal
    • Fett: 28 g
    • Kolhydrater: 75 g
    • Protein: 16 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Finhacka gul lök. Skala och tärna sötpotatis. Skala och finriv ingefära och vitlök. Häll av och skölj små vita bönor. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet.
    Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner ingefära, vitlök och curry, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong, låt koka upp och tillsätt sötpotatis. Låt grytan koka ca 10 min. 
    Vänd ner bönor och koka ytterligare ca 2 min. Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat och pressad limesaft. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
    Häll av och skölj svarta bönor och majs. Lägg bönor och majs på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
    Finhacka koriander. Skiva röd chili tunt (se tips!). Blanda rostade bönor och majs med nachochips direkt på plåten. Toppa med koriander, limeskal och röd chili.
    Servera Island stew med crispy corn topping. 
    Smaklig måltid!