Pannbiff med löksky, pressgurka och kokt potatis
3,7 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiff med löksky, pressgurka och kokt potatis

4.25 (665)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • mjölk
  • ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • köttbuljong
Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ströbröd
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Socker
½ tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Köttbuljong
½ tärning
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 557 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skiva gurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättiksprit.
Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 4 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara stekpannan.
Skiva gul lök tunt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 6 min. 
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och sjud ca 5 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med löksky, pressgurka och nykokt potatis.
Smaklig måltid!