Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar

American BBQ

Utan gluten

Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar

Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Kycklingben
600 g
BBQ-sås
1 förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
1 förp
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Gräslök
5 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
Gräslök
5 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majskolvar
1 förp
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
617 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
41 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om du vill grilla, tänd grillen! Se alternativ på steg 8.
Lägg kycklingben i en rymlig ugnsform och ringla över BBQ-sås och krydda med salt. Sätt på grillen och grilla ca 20 min. Vänd kycklingen efter halva tiden. 
 Finstrimla all gräslök (spara hälften till steg 4) och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och persillade. Smaka av med lite salt. 
Blanda rumsvarmt smör med gräslök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Halvera majskolvarna och grilla ca 10 min runtom. Pensla på smörblandningen mot slutet. 
Skala morötter. Skär morötter, röd paprika och stjälkselleri i stavar. Lägg i skålar. 
Smält smör i en liten kastrull och bryn pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt vitvinsvinäger, socker och srirachasås. Pensla smörblandningen på de grillade kycklingbenen. 
Servera marinerade drumsticks med grillade majskolvar, gräslöksdressing och grönsaksstavar.  
Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga kycklingen ca 20 min, tills den är klar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majskolvarna runtom ca 5 min. Ha på gräslökssmöret mot slutet. 
Smaklig måltid!