American BBQ
Utan gluten
Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Kycklingben
600 g
BBQ-sås
1 förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
1 förp
Smör
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Gräslök
5 g
Matyoghurt
1 dl
Persillade
½ påse
Salt
Gräslök
5 g
Smör
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majskolvar
1 förp
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 617 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 41 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du vill grilla, tänd grillen! Se alternativ på steg 8.
Lägg kycklingben i en rymlig ugnsform och ringla över BBQ-sås och krydda med salt. Sätt på grillen och grilla ca 20 min. Vänd kycklingen efter halva tiden.
Finstrimla all gräslök (spara hälften till steg 4) och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och persillade. Smaka av med lite salt.
Blanda rumsvarmt smör med gräslök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Halvera majskolvarna och grilla ca 10 min runtom. Pensla på smörblandningen mot slutet.
Skala morötter. Skär morötter, röd paprika och stjälkselleri i stavar. Lägg i skålar.
Smält smör i en liten kastrull och bryn pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt vitvinsvinäger, socker och srirachasås. Pensla smörblandningen på de grillade kycklingbenen.
Servera marinerade drumsticks med grillade majskolvar, gräslöksdressing och grönsaksstavar.
Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga kycklingen ca 20 min, tills den är klar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majskolvarna runtom ca 5 min. Ha på gräslökssmöret mot slutet.
Smaklig måltid!