Spaghetti bolognese med vegetarisk färs, mozzarella och basilkatopping
Vegetariskt

Spaghetti bolognese med vegetarisk färs

mozzarella och basilkatopping
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Spaghetti
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Cocktailtomater
250 g
Basilikaolja
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
888 kcal
Fett:
37 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. 
 Grovhacka gul lök. Skiva röd chili tunt (se tips!). Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök ca 2 min.
Tillsätt vegetarisk färs, chili, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong, låt allt sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Tärna mozzarella. Kvarta cocktailtomater. Lägg allt i en skål och blanda med basilkaolja. 
Blanda spaghetti med bolognesesås. Servera med basilkatopping.
Smaklig måltid!