Risonipaella med rostad mandel, pimientos de padrón och vitlökscrème
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Risonipaella med rostad mandel

pimientos de padrón och vitlökscrème
Rätten saknar betyg
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • olivolja
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Saffran
1 förp
Risoni
150 g
(Vete)
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Pimientos de padrón
1 förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Paprikapulver
½ förp
Chili flakes
Kruspersilja
20 g
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 515 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Blanda imat fraiche, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om emellanåt så att inte risonin fastnar i botten på kastrullen.
 Klyfta rödlök och skär röd paprika i mindre bitar. 
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs pimientos de padrón ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat.
Klyfta rödlök och skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs allt tillsammans med pressad vitlök ca 3 min. Krydda med paprikapulver, salt och lite chili flakes.
 Vänd ner den kokta risonin i stekpannan med vitlöksfrästa grönsaker. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja. Toppa risonipaellan med persilja och rostad mandel. Servera med piminetos de padrón och vitlökscrème.
Smaklig måltid!