Ingefära- och limemarinerad tofu med melon- och brödsallad
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Ingefära- och limemarinerad tofu

med melon- och brödsallad
Rätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • grillspett
  • bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • vatten
Lime
1 st
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Socker
½ msk
Grillspett
4 st
Surdegspavé
1 förp
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Galiamelon
1 st
Snackgurka
1 st
Pak choy
1 förp
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Mynta
20 g
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Vatten
1 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 646 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla tofuspetten, tänd grillen.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en skål. Blanda ner "hackad ingefära, vitlök och chili", japansk soja och socker. Skär tofu i bitar (ca 2x2 cm) och lägg ner i skålen. Blanda runt tofun och låt marinera så länge som möjligt. Spara marinaden.
 Bryt surdegspavé i bitar (ca 2x2 cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och tillaga i ugnen ca 6 min, tills brödet fått färg.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en mixerbunke. Grovhacka bladen från mynta och blanda ner i mixerbunken tillsammans med salt, pressad vitlök, neutral olja och vatten. Mixa till en slät dressing med stavmixer.
 Skär galiamelon och snackgurka i bitar (ca 2x2 cm). Strimla pak choy och rödlök. Skiva röd chili tunt. Tänka på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Lägg alla grönsakerna på ett uppläggningsfat eller i en rymlig salladsskål. Blanda ner brödbitar och myntadressingen. 
Trä upp tofubitarna på grillspett (om du inte har grillspett så går det bra att steka dom direkt). Grilla eller stek tofuspetten runt om ca 5 min, tills de är genomvarma. Häll lite av den sparade marinaden över tofun.
Servera ingefära- och limemarinerade tofuspett med melon- och brödsallad.
Smaklig måltid!