25-35
11
Points®värde per portion
Ljummen kycklingsallad med avokado och krutonger
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Dressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Krutonger
Krutonger (Vete)
1 förp
Grönsaker
Haricots verts
1 förp
Neutral olja
1 tsk
Avokado
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Kyckling: Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna runt om, ca 8 min per sida tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på skärbrädan och skiva upp dem till servering.
- Dressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grönsaker: Skär bort de yttersta ändarna på haricots vertes. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs haricots vertes tills de har fått fin färg, ca 3 min.
- Skala, kärna ur och skiva avokado. Halvera cocktailtomater.
- Lägg upp ruccola på ett fat, lägg på haricots vertes, avokado, cocktailtomater, kycklingskivor och krutonger. Ringla över dressingen.