ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Risotto med ugnsrostade gulbetor, champinjoner och pinjenötter
4.21 (472)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande margarin
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gulbeta
2 st
Olja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost, (20 g)
1 st
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Vitt matlagningsvin
1 dl
Salt
Svartpeppar
Pinjenötter, 1 msk
Champinjoner
200 g
Flytande margarin
1 tsk
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och klyfta gulbetor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills de mjuknat och fått fin färg.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Finriv Tanelliost.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min. Tillsätt vitt matlagningsvin och låt koka in något.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven ost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna, ca 2 min. Spara stekpannan.
Skär champinjonerna i mindre bitar. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera risotton med gulbetor och svamp. Toppa med pinjenötter och persilja.
Smaklig måltid!