Böntacos
med valnötter, tomatsalsa och rostad chilimajs3.77 (382)
Under 40 min
19 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Rödlök
½ st
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Svarta bönor
1 förp
Valnötter
15 g
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
Majs, (160 g)
1 förp
Chili flakes
Tortillabröd
2 st
Matyoghurt
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.
Hacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek löken på medelvärme ca 3 min.
Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré till grytan och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chili flakes, paprikapulver och torkad oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka valnötter. Blanda ner allt i grytan.
Skär tomat i mindre bitar och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad vitlök och limesaft. Smaka av med lite chili flakes och salt.
Häll av majs och torka med lite hushållspapper. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg. Avsluta med att strö över chili flakes.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med bönröra, tomatsalsa, en klick matyoghurt och rostad majs.
Smaklig måltid!