Laktosfri
Teriyakikyckling
med pak choy, sesamfrön och srirachamajo4.09 (754)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Salt
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
1 förp
Vatten
½ dl
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Majonnäs
½ dl
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 723 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödlök och strimla pak choy. Dela kycklingfilé horisontellt och strimla sedan skivorna.
Blanda majonnäs och srirachasås i en skål. Smaka eventuellt av med lite salt.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 3 min på hög värme och krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök, rödlök, teriyakisås och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
Servera teriyakikyckling med jasminris, en klick srirachamajo och toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!