ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Asiatiska fish cakes med nudlar och sweet chilisås
3.2 (251)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- socker
Limeskal
1 st
Ingefära
1 bit
Torskfilé
300 g
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Ägg
1 st
Olja
½ msk
Sesamolja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Limesaft
1 st
Fisksås
5 ml
Socker
½ tsk
Koriander
20 g
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Rädisor
1 förp
Sweet chilisås
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Provstek gärna lite av fisksmeten för att smaka av om du behöver krydda med mer salt.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en jämn smet. Blanda ner limeskal, ingefära, chili flakes, salt och ägg.
Forma smeten till ca 6 biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, se till att de får ordentlig yta innan du vänder dem.
Vispa ihop sesamolja, chili flakes, pressad limesaft, fisksås och socker i en skål.
Skiva rädisor tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
Lägg avhällda nudlar i en salladskål. Häll dressingen över nudlarna och blanda ner rädisor och grovhackad koriander.
Servera de nystekta fiskbiffarna med nudlar och sweet chilisås.
Smaklig måltid!