Jureskog
Laktosfri
Jureskogs kycklingburgare
med parmesan, basilikacrème och rotfruktspommes4.35 (116)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- smör
Morötter
300 g
Sötpotatis
1 st
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Kycklingfilé
300 g
BBQ-sås
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Smör
Tomat
1 st
Parmesanost
1 bit
Ruccola
30 g
Basilikaolja
½ förp
Hamburgerbröd
2 st
Parmesansås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 1171 kcal
- Fett: 60 g
- Kolhydrater: 105 g
- Protein: 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta morötter, sötpotatis och bakpotatis. Skär allt i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna blir gyllenbruna i kanterna. Vänd runt efter halva tiden.
Krydda kycklingfilé runt om med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg kycklingen i en ugnsform och pensla på BBQ-sås. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan så att det får fin färg.
Skiva tomat. Hyvla flakes av parmesanosten.
Lägg på rikligt med ruccola på bottenbrödet. Lägg på kycklingen och klicka på parmesansås. Lägg på skivad tomat och skivad parmesanost. Avsluta med att ringla på lite basilikaolja innan locket läggs på.
Servera kycklingburgare med rotfruktspommes och resten av parmesansåsen.
Smaklig måltid!