Jureskog
Jureskogs tryffelburgare
med karamelliserad lök, rostad lök och cheddarost4.27 (294)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vetemjöl
- olja
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- bakplåtspapper
- smör
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Salt
1 krm
Vetemjöl
1 msk
Olja
Gul lök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
Vatten
½ dl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
½ tsk
Hamburgerfärs/nötfärs
225 g
Smör
Olja
Cheddarost
½ förp
Saltgurka
½ förp
Tryffelaioli
½ förp
Hamburgerbröd
2 st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 1280 kcal
- Fett: 89 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du ha extra frasiga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Grovhacka gul lök. Lägg i en bunke och blanda med salt och vetemjöl. Låt stå 5 min. Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller liten kastrull. Skaka av överflödigt mjöl från löken och fritera tills den är frasig. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Skrubba potatisarna och skär dem i cirka 1-1,5 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
Skala och skiva gul lök. Stek i olja på medelhög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. Tillsätt socker, vinäger och vatten och sjud löken ca 10 min eller tills vätskan kokat bort.
Skär två skivor av ½ frp hamburgerfärs. Ta bort plasten på varje burgare, platta till och forma burgarna. Krydda med med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Lägg ner burgarna och tryck till med en stekspade. Stek burgarna på hög värme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta. Lägg cheddarost ovanpå burgarna i stekpannan och låt osten smälta. Rosta hamburgerbröd med insidan ned i den använda stekpannan.
Skär saltgurka i skivor. Lägg tryffelaioli på bottenbrödet. Lägg på gurka, hamburgaren med smält ost och den karamelliserade löken. Avsluta med friterad lök innan locket läggs på. Servera med pommes frites.
Smaklig måltid!