Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Veganbowl med sesamrostad sötpotatis, avokado, mango och koriander
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Sesamfrön
1 förp
Salt
1 krm
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Imat fraiche
1 dl
Salt
1 krm
Rödkål
300 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Belugalinser
125 g
Avokado
1 st
Mango
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och sesamfrön. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg allt i en liten skål. Blanda ner pressad vitlök, imat fraiche och salt.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
Skiva avokado. Tärna mango och grovhacka koriander.
Fördela belugalinser, sesamrostad sötpotatis, rödkål, mango och avokado i 2 skålar. Toppa med koriander. Servera med limedressing.
Smaklig måltid!