Pasta Alfredo med kyckling, parmesan, grädde och babyspenat

Pasta Alfredo med kyckling

parmesan, grädde och babyspenat
3.98 (193)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
Tomat
2 st
Olivolja
Balsamvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 794 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Tärna tomater och lägg i en skål. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklingen i små bitar. Finriv parmesan.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs kycklingbitarna runt om ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över kycklingen på ett fat, låt stekpannan stå.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, grädde och smulad kycklingbuljong, låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den stekta kycklingen, riven parmesan och babyspenat i såsen. Låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan. Blanda ihop nykokt pasta och Alfredosås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!