Laktosfri
Krämig risoni med nötfärs, parmesan och cocktailtomater
3.78 (89)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ msk
Risoni
150 g
Röd paprika
1 st
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 609 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Cocktailtomaterna kan även serveras vid sidan av.
Hacka gul lök och halvera cocktailtomater.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök, cocktailtomater (se tips!), pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon och risoni.
Koka upp under omrörning och sjud under lock tills risonin är mjuk ca 15 min. Rör om regelbundet så inte risonin fastnar i botten och bränner. Tillsätt eventuellt ytterligare vatten efterhand som det kokar in.
Tärna röd paprika och finriv parmesanost.
Ta grytan från värmen och rör ner riven parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera krämig risoni toppad med röd paprika.
Smaklig måltid!