Ugnsbakad torsk med kall citronsås, bulgur och spenat

ViktVäktarna

Ugnsbakad torsk med kall citronsås, bulgur och spenat

3.57 (217)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
Citronskal
½ st
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Majs, (160 g)
1 förp
Rödlök
½ st
Babyspenat
65 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citron i ljummet vatten. Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg torsken i en ugnsform och riv över skal från halva citronen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar. 
 Hacka dill. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner dijonsenap, hackad dill, rivet skal från resten av citronen. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och lite pressad citronsaft. 
Häll av majs. Hetta upp en torr stekpanna och stek avrunnen majs ca 5 min tills den har fått fin färg. 
Finhacka rödlök. Lägg bulgur i en salladsskål. Blanda ner rödlök, rostad majs och babyspenat.
Klyfta resten av citronen. Servera ugnsbakad torsk med bulgursallad, citronsås och citronklyfta.
Smaklig måltid!