Laktosfri
Utan gluten
Asiatiska kalkonfärsbullar med sesamdressad morotssallad, pak choy och sweet-chilisås
4.03 (100)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
- salt
- olja
Sesamolja
½ msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Morot
2 st
Ingefära
½ bit
Ingefära
½ bit
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
¼ förp
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Olja
Pak choy
1 st
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Sweet chilisås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 728 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda sesamolja, vitvinsvinäger, socker och salt i en bunke. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära. Blanda ner allt i bunken med dressing.
Skala och finriv ingefära. Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, chili flakes och salt. Forma till ca 8 köttbullar, lägg på ett fat.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 5 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med lite salt.
Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad, jasminris och sweet-chilisås.
Smaklig måltid!