ViktVäktarna
Laktosfri
Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås
3.8 (958)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Spaghetti
125 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda ihop balsamvinäger, socker, torkad timjan, chili flakes (efter egen smak), olivolja och salt i en bunke.
Skiva vitlök tunt. Lägg konserverade körsbärstomater och vitlök i en rymlig ugnsform. Blanda ner balsamicoglazen. Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingfilé ca 4 min per sida, tills den har fått fin färg. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Sänk ugnstemperaturen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig) och ta ut ugnsformen med tomatsåsen och lägg kycklingen i formen. Ös kycklingen med såsen och sätt tillbaka formen i ugnen ca 10 min tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Skiva upp kycklingen och lägg tillbaka i formen. Blanda ner avhälld pasta. Servera i djupa tallrikar och toppa gärna med lite chili flakes.
Smaklig måltid!