ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Fiskburgare med tomat- och avokadosalsa
3.15 (102)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- olja
- salt
- vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
Äggula
1 st
Majsstärkelse
½ msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Koriander
10 g
Olja
½ msk
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Hamburgerbröd
2 st
Mixsallad
30 g
Koriander
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg torsk, äggula, majsstärkelse, salt, chili flakes och koriander i en mixerbunke och mixa till en grov smet med stavmixer.
Hetta upp neutral olika i en rymlig stekpanna och klicka ut smeten till fyra burgare. Stek ca 3 min per sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Skala och kärna ur avokado. Tärna avokado, tomat och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda ner vitvinsvinäger och lite salt.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Fyll varma bröd med sallad, fiskburgare, tomat- och avokadosalsa och koriander.
Smaklig måltid!