Kycklingfilé med rosmarinrostade gulbetor och fetaostyoghurt
Utan gluten

Kycklingfilé med rosmarinrostade gulbetor och fetaostyoghurt

Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Gulbeta
3 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad rosmarin
½ msk
Kycklingfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
519 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skrubba gulbetor. Klyfta gulbetor och potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och torkad rosmarin. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de blivit mjuka.
 Krydda kycklingfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Smula fetaost och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera kycklingfilé med fetaostyoghurt och rosmarinrostade gulbetor- och potatis.
Smaklig måltid!