Utan gluten
Kycklingfilé med rosmarinrostade gulbetor och fetaostyoghurt
Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gulbeta
3 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad rosmarin
½ msk
Kycklingfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 519 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba gulbetor. Klyfta gulbetor och potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och torkad rosmarin. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de blivit mjuka.
Krydda kycklingfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Smula fetaost och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera kycklingfilé med fetaostyoghurt och rosmarinrostade gulbetor- och potatis.
Smaklig måltid!