ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Rostad aubergine med kokosris, picklad lök och koriander
Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- vatten
Aubergine
2 st
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ msk
Citronsaft, (½ msk)
Bananschalottenlök
2 st
Rödvinsvinäger
2 msk
Socker
1 tsk
Fullkornsris
125 g
Grönkål
100 g
Coconut cream, (45 g)
½ förp
Vatten
1 dl
Curry
2 tsk
Salt
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva aubergine och lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och låt stå minst 5 min.
Vispa ihop rödvinsvinäger och socker i en skål. Skiva schalottenlök tunt, gärna på mandolin och blanda ner i skålen. Låt stå i rumstemperatur till servering.
Vispa ihop neutral olja och pressad citronsaft i en skål. Torka aubergineskivorna med lite hushållspapper och pensla på oljan. Rosta högt uppe i ugnen tills auberginen mjuknat och fått fin färg, ca 20 min.
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Plocka bladen från grönkålen. Blanda ihop coconut cream, vatten och curry i en rymlig kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner grönkålen och låt den bli mjuk, ca 30 sekunder. Blanda slutligen ner fullkornsriset. Smaka av med lite salt.
Lägg upp ris och grönkål i skålar och fyll på med aubergine, picklad lök och koriander.
Smaklig måltid!