Rostad aubergine med kokosris, picklad lök och koriander

ViktVäktarna

Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Rostad aubergine med kokosris, picklad lök och koriander

Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • socker
    • vatten
    Aubergine
    2 st
    Salt
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    ½ msk
    Citronsaft, (½ msk)
    Bananschalottenlök
    2 st
    Rödvinsvinäger
    2 msk
    Socker
    1 tsk
    Fullkornsris
    125 g
    Grönkål
    100 g
    Coconut cream, (45 g)
    ½ förp
    Vatten
    1 dl
    Curry
    2 tsk
    Salt
    Koriander
    20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
     Skiva aubergine och lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och låt stå minst 5 min. 
     Vispa ihop rödvinsvinäger och socker i en skål. Skiva schalottenlök tunt, gärna på mandolin och blanda ner i skålen. Låt stå i rumstemperatur till servering. 
     Vispa ihop neutral olja och pressad citronsaft i en skål. Torka aubergineskivorna med lite hushållspapper och pensla på oljan. Rosta högt uppe i ugnen tills auberginen mjuknat och fått fin färg, ca 20 min. 
    Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
     Plocka bladen från grönkålen. Blanda ihop coconut cream, vatten och curry i en rymlig kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner grönkålen och låt den bli mjuk, ca 30 sekunder. Blanda slutligen ner fullkornsriset. Smaka av med lite salt.
    Lägg upp ris och grönkål i skålar och fyll på med aubergine, picklad lök och koriander. 
    Smaklig måltid!