Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad torsk med ägg- och dillsås och kålrabbisallad
3.8 (66)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- olivolja
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Potatis
400 g
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Smör
½ msk
Ägg
2 st
Dill
10 g
Smör
25 g
Salt
1 krm
Kålrabbi
1 st
Rädisor
1 förp
Dill
10 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 513 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 37 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Krydda torskfilé med salt. Lägg i en smord ugnsform och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Koka äggen ca 8 min. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Blanda ner hackat ägg och dill. Smaka av med salt.
Skala och tärna kålrabbi. Kvarta rädisor. Plocka dillen i större bitar. Blanda allt i en salladsskål. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad torsk med kokt potatis, ägg- och dillsås och kålrabbisallad.
Smaklig måltid!