Ugnsbakad torsk med ägg- och dillsås och kålrabbisallad
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad torsk med ägg- och dillsås

och kålrabbisallad
3.78 (67)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Ägg
2 st
(Ägg)
Dill
10 g
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Kålrabbi
1 st
Rädisor
1 förp
Dill
10 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
505 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
37 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Krydda torskfilé med salt. Lägg i en smord ugnsform och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
 Koka äggen ca 8 min. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Blanda ner hackat ägg och dill. Smaka av med salt.
Skala och tärna kålrabbi. Kvarta rädisor. Plocka dillen i större bitar. Blanda allt i en salladsskål. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
Servera ugnsbakad torsk med kokt potatis, ägg- och dillsås och kålrabbisallad.
Smaklig måltid!