Spaghetti med räkor, tomat och chili
3.95 (146)
Under 30 min
7 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- sparat pastavatten
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Olivolja
½ msk
Räkor
1 förp
Spaghetti
125 g
Bladpersilja
20 g
Sparat pastavatten
ca 1 dl
Parmesanost, (10 g)
½ bit
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Halvera cocktailtomater. Finhacka vitlök och röd chili. Häll av räkor. Grovhacka bladpersilja. Finriv parmesanost.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka) under omrörning ca 30 sekunder. Tillsätt cocktailtomater och låt dem steka med under tiden pastan blir klar.
Vänd ner avhälld pasta, räkor och persilja. Ttillsätt lite av det sparade pastavattnet under omrörning till önskad konsistens. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!