Spaghetti med italiensk ost, råstekt grön sparris och rostad mandel
Vegetariskt

Spaghetti med råstekt grön sparris

italiensk ost och rostad mandel
4 (241)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Spaghetti
200 g
(Vete)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Ruccola
30 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål till servering.
 Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör ca 2 min. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 1 min. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min. Finriv Tanelliost och blanda ner i såsen. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt tidsangivelsen på förpackningen.
 Skär bort roten från grön sparris, ca 2 cm. Skär sedan sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs sparris ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med pastasås och ruccola. Servera toppad med råstekt sparris och rostad mandel.
Smaklig måltid!