Karibien
Laktosfri
Utan gluten
Karibisk fiskgryta
med kokos, koriander och limemarinerad kolja3.95 (144)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
½ st
Olja
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Torkad timjan
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Majsstärkelse
Coconut cream
1 förp
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 587 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär koljafilé i bitar (ca 3x3 cm) och lägg i en skål, krydda med salt. Tvätta lime ordentligt, finriv skalet och pressa saften. Blanda ner i skålen med fisk.
Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Skiva jalapeno tunt (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Tärna tomat och röd paprika. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, vitlök, hälften av jalapenon och torkad timjan ca 2 min. Tillsätt tomat, paprika, vatten och grönsaksbuljong. Koka ca 5 min.
Rör ut majsstärkelse i lika delar vatten. Blanda ner coconut cream i grytan och koka upp. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens. Lägg ner fisken i grytan. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Servera karibisk fiskgryta med resten av jalapenon, koriander och basmatiris.
Smaklig måltid!