Vegetarisk pad thai med jordnötter
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Vegetarisk pad thai

med jordnötter
3.66 (696)
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ msk
Japansk soja
⅔ förp
(Sojabönor)
Srirachasås
½ tsk
Lime
1 st
Hackade jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Röd paprika
½ st
Broccoli
½ st
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Hackade jordnötter
10 g
(Jordnötter)
Koriander
20 g
Ägg
2 st
(Ägg)
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
515 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala och riv ingefära. Lägg pressad vitlök, riven ingefära, vitvinsvinäger, socker, japansk soja, srirachasås, pressad limesaft och jordnötter i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med srirachasås för extra hetta. 
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök, pak choy och röd paprika. Skär broccoli i buketter. 
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rödlök, röd paprika och broccoli ca 3 min. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen börjar stelna. Blanda ner pak choy, dressing och risnudlar. Låt allt bli varmt.  
Toppa woken med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!