Vegetarisk pad thai
med jordnötter3.67 (694)
Under 35 min
16 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- socker
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ msk
Japansk soja
⅔ förp
Srirachasås
½ tsk
Lime
1 st
Hackade jordnötter
30 g
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Röd paprika
½ st
Broccoli
½ st
Sesamolja
1 tsk
Hackade jordnötter
10 g
Koriander
20 g
Ägg
2 st
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 515 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och riv ingefära. Lägg pressad vitlök, riven ingefära, vitvinsvinäger, socker, japansk soja, srirachasås, pressad limesaft och jordnötter i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med srirachasås för extra hetta.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök, pak choy och röd paprika. Skär broccoli i buketter.
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rödlök, röd paprika och broccoli ca 3 min. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen börjar stelna. Blanda ner pak choy, dressing och risnudlar. Låt allt bli varmt.
Toppa woken med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!