Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegetarisk pad thai
med jordnötter3.66 (696)
Under 35 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ msk
Japansk soja
⅔ förp
Srirachasås
½ tsk
Lime
1 st
Hackade jordnötter
30 g
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Röd paprika
½ st
Broccoli
½ st
Sesamolja
1 tsk
Hackade jordnötter
10 g
Koriander
20 g
Ägg
2 st
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 515 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och riv ingefära. Lägg pressad vitlök, riven ingefära, vitvinsvinäger, socker, japansk soja, srirachasås, pressad limesaft och jordnötter i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med srirachasås för extra hetta.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök, pak choy och röd paprika. Skär broccoli i buketter.
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rödlök, röd paprika och broccoli ca 3 min. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen börjar stelna. Blanda ner pak choy, dressing och risnudlar. Låt allt bli varmt.
Toppa woken med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!