Fläskkotlett med ljummen potatissallad
Laktosfri
Utan gluten

Fläskkotlett med ljummen potatissallad

4.14 (213)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Balsamvinäger
    • flytande margarin
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    Potatis
    400 g
    Rödlök
    ½ st
    Rädisor
    1 förp
    Sockerärtor
    1 förp
    Mixsallad
    30 g
    Olivolja
    1½ msk
    Balsamvinäger
    1 msk
    Flytande honung
    1 förp
    Salt
    Svartpeppar
    Fläskkotlett
    300 g
    Flytande margarin
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    516 kcal
    Fett:
    21 g
    Kolhydrater:
    44 g
    Protein:
    37 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
    Skiva rödlök och rädisor. Halvera sockerärtor. Lägg allt i en salladsskål. 
    Blanda olivolja, balsamvinäger och flytande honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
    Skär potatisen i mindre bitar och lägg i salladsskålen med grönsakerna. Häll över dressingen och blanda väl.
     Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
    Servera nystekt fläskkotlett med ljummen potatissallad och mixsallad.
    Smaklig måltid!