Laktosfri
Utan gluten
Fläskkotlett med ljummen potatissallad
4.14 (213)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flytande margarin
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Sockerärtor
1 förp
Mixsallad
30 g
Olivolja
1½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 516 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
Skiva rödlök och rädisor. Halvera sockerärtor. Lägg allt i en salladsskål.
Blanda olivolja, balsamvinäger och flytande honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär potatisen i mindre bitar och lägg i salladsskålen med grönsakerna. Häll över dressingen och blanda väl.
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Servera nystekt fläskkotlett med ljummen potatissallad och mixsallad.
Smaklig måltid!