Casarecce med färsk salsiccia, aubergine och chèvre

Casarecce med färsk salsiccia, aubergine och chèvre

3.84 (63)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
Casarecce
200 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Aubergine
1 st
Salsicciakorv
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Chili flakes
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 713 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Strimla schalottenlök. Tärna tomat och aubergine (ca 2x2 cm). Dela korvarna på längden och skrapa ur fyllningen eller skär korvarna i mindre bitar. 
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs salsiccia och aubergine ca 4 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda ner tärnad tomat och låt allt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och chili flakes.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Grovhacka bladpersilja och smula chèvre. 
Blanda ihop nykokt pasta med salsicciasås. Strö chévre och persilja över pastan och servera direkt.
Smaklig måltid!