Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt

ViktVäktarna

9
Points®värde per portion

Indisk kyckling- och bulgurpanna

med mangoyoghurt
4.1 (71)
Under 40 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Garam masala
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
1 msk
Lime
1 st
Flytande honung
½ tsk
Srirachasås
½ förp
Bulgur
1 dl
(Vete)
Olivolja
½ tsk
Cocktailtomater
250 g
Tomat
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan och blanda ner olivolja.
Hacka schalottenlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek lök och kyckling ca 3 min. Blanda ner spiskummin, garam masala och chili flakes (efter egen smak). Stek allt under omrörning ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera cocktailtomater.
Blanda ner bulgur och cocktailtomater i grytan. Låt allt bli varmt.
 Blanda matyoghurt och mango chutney i en skål.
Servera indisk kyckling- och bulgurpanna med yoghurtsås. 
Smaklig måltid!