Laktosfri
Grillat kalkonspett med ljummen asiatisk bulgursallad och limesmör
4.12 (388)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
- socker
- vitvinsvinäger
- olivolja
- grillspett
Lime, rivet skal
1 st
Smör
25 g
Salt
½ krm
Svartpeppar
Röd chili
½ st
Lime, pressad saft
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Japansk sojasås
2 msk
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Grillspett
Morot
2 st
Pak choy
1 st
Bulgur
125 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 586 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skalet i en liten skål tillsammans med smör, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
Finhacka röd chili och lägg i en skål. Blanda med pressad saft från den använda limen, pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och japansk soja.
Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Trä upp köttet på grillspett.
Grilla eller stek kalkonspetten i en stekpanna med lite olivolja, ca 3 min per sida. Lägg över spetten i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Finstrimla pak choy och grovhacka koriander. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med kokt bulgur.
Blanda ihop salladen med lime- och chilidressing. Servera nygrillade kalkonspett med limesmör och ljummen asiatisk bulgursallad.
Smaklig måltid!