Malai kofta curry - vegetariska färsbollar med cashewnötter i currysås och basmatiris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Malai kofta curry

vegetariska färsbollar med cashewnötter i currysås och basmatiris
4.12 (364)
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
  • svartpeppar
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Ingefära
½ bit
Vegetarisk färs
1 förp
Garam masala
½ tsk
Salt
2 krm
Olja
Ingefära
½ bit
Gul lök
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
2 tsk
Curry
2 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
¾ påse
Coconut cream
1 förp
Salt
Svartpeppar
Pak choy
1 st
Salt
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 768 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka cashewnötter. Skala och finriv all ingefära. Lägg nötterna och hälften av ingefäran i en bunke. Blanda ner vegetarisk färs, garam masala och salt. Forma till ca 10 st bollar. 
 Hacka gul lök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök, pressad vitlök och ingefära ca 1 min. Blanda ner garam masala och curry, fräs ytterligare ca 1 min. 
Tillsätt krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud till servering. 
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek bollarna ca 5 min runt om. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Strimla pak choy. Hetta upp den använda stekpannan. Fräs pak choy hastigt och krydda med lite salt.
 Lägg i bollarna i currysåsen och rör försiktigt ner coconut cream i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka koriander. Servera malai kofta curry med pak choy och basmatiris. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!