ViktVäktarna
11
Points®värde per portion
Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis
4.08 (248)
Under 40 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- flytande margarin
- vatten
- olja
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
½ dl
Minifraiche
1 dl
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Morot
1 st
Olja
1 tsk
Haricots verts
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Salt
Potatis
400 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Har du ingen potatispress, så behöver du inte skala potatisen.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 1-2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet snabbt på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan. Spara stekpannan.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner vatten, minifraiche, köttbuljong, chili flakes, kinesisk soja och flytande honung i en stekgryta. Koka upp och lägg ned köttet i såsen och sjud ca 5 min tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner limeskal precis innan servering.
Skala och strimla morot. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, haricots verts och cocktailtomater ca 3 min. Krydda allt med lite salt.
Pressa potatisen. Servera fläskkotlett med limesås, frästa grönsaker och pressad potatis.
Smaklig måltid!