Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris
4.05 (453)
Under 40 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- olja
- vatten
- grönsaksbuljong
- sambal oelek
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Olja
1 tsk
Coconut cream
½ förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Röda linser
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Babyspenat
130 g
Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs schalottenlök ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
Dela blomkål i mindre buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen är mjuk och fått fin färg.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Hacka babyspenat.
Tillsätt limeskal, ingefära, babyspenat och sambal oelek till grytan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft.
Servera asiatisk linsgryta med ugnsrostad blomkål och basmatiris.
Smaklig måltid!