Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris

4.05 (453)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Vitlök
    • olja
    • vatten
    • grönsaksbuljong
    • sambal oelek
    • salt
    • svartpeppar
    • bakplåtspapper
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Rött äpple
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Coconut cream
    ½ förp
    Vatten
    ½ dl
    Grönsaksbuljong
    1 tärning
    Röda linser
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Babyspenat
    130 g
    Ingefära
    ½ bit
    Lime
    1 st
    Sambal oelek
    ½ tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Blomkål
    ½ st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Basmatiris
    1 dl
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
     Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar.
     Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs schalottenlök ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. 
    Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
     Dela blomkål i mindre buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen är mjuk och fått fin färg. 
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Hacka babyspenat.
    Tillsätt limeskal, ingefära, babyspenat och sambal oelek till grytan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft.
    Servera asiatisk linsgryta med ugnsrostad blomkål och basmatiris.
    Smaklig måltid!